Diverzifikált befektetés

 
Először is tisztázzuk, mi is az a diverzifikáció? Ezt azért is jó tudni, mert egy jó befektetési portfóli összeállításához ez a legfontosabb kulcsszó. Diverzifikálni kell térben, időben, eszközökben...stb. 
Tehát: hagyományosan a kockázatminimalizálás egyik leghatásosabb eszköze, hívhatjuk úgy is hogy kockázatelszolsztás. Ugyanis a befektetések szétosztásáról van szó. Ha csak egyféle üzletbe teszel be pénzt akkor nem beszélhetünk diverzifikált befektetésről, de ha még más üzletekbe is teszel be különböző összegeket, akkor már igen. Ebben az esetben lesz a befektetésed diverzifikált (megosztott) és így a kockázat is megosztottá válik.  Ha például az egyik befektetésed bebukik, akkor a többi még kitermelheti az elbukott összeget. 
Az időbeli diverzifikálás pedig azt jelenti, hogy a pénzedet rövid-, közép- vagy hosszú távra kötöd le. Ha ezt folyamatosan és párhuzamosan így csinálod akkor a bevételed is folyamatos lesz. 
Térbeli diverzifikált befektetések, amikor nem egyetlen térségre korlátozódnak a befektetéseid. Például nemcsak kizárólag az ázsiai piacot céloztad meg, hanem vannak amerikai vagy európai érdekeltségeid is. Ez azért lényeges, mert egyetlen régió erősen függ az ottani politikai helyzettől, a földrajzi adottságaitól és ha ott történik valami, akkor az akár komoly veszteséget jelenthet a befektetésünkre nézve. Míg ha térbelig elosztjuk a befektetésünket úgy a kockázatot is jelentősen csökkenteni tudjuk. 

 

Miért is foglalkozunk ezzel? Azért mert a weboldalunkon található befektetési programok nagy része hyip vagy hyip-hybrid programok, azaz magas kockázatú befektetések de ezért az általuk ígért hozamok is kiemelkedően magasak. Ezek a cégek különböző napi szintű kereskedésekkel foglalkoznak, palettájukon szerepel a forex, ingatlanpiac, nemesfémek, nyersanyagok (olaj), technológiai fejlesztések, ezekhez nagy mennyiségű tőkére van szükségük és ennek a tőkének egy részét a mi befektetéseinkből fedezik. Miért nem vesznek igénybe banki hiteleket? Azért mert az jóval többe kerülne, és a profitjukat is erősen megcsapolná. Egyébként ezeknek a cégeknek a működése legális. 
Ezeket az üzleteket nem szabad összekeverni az úgynevezett "piramis játékokkal" vagy más néven a "ponzi-sémákkal", ugyanis ezek mögött nincs valós, sőt semmilyen üzleti, kereskedés sem. Ezek a cégek abból fizetik ki a profitot, amit az új belépők befizetnek. Persze idővel, ahogy egyre több pénz van bent és egyre több profitot kellene fizetni a már aktív tagoknak - ha nincs kellő számú új belépő - ezek a cégek egyszerűen eltűnnek a színről.  Vannak cégek akik nagyon profi módon csinálják és még a gyakorlott befektetőket is megtévesztik....mi teljes mértékben elhatárolódunk ezektől az üzletektől. 
A fentiekből következik, hogy a befektetéseinket érdemes diverzifikáltan (szétosztva) alkalmazni:
  • egyszerre érdemes több üzletbe is befektetni (amennyiben a pénzügyi helyzeted engedi), mert ha esetleg 1-2 befektetésed bedől akkor még mindig lesz esélyed hogy a többi üzletedből kompenzálni tudd a veszteséget. Nekünk kb. 6-8 különböző befektetésünk fut egyszerre
  • térbelieg is nézzük meg hová teszünk be pénzt, érdemes különböző régiókat választani, pl. ázsiai, amerikai, európai befektetési területet választani, így ha az egyik területen történik valami akkor még ott van a többi üzletünk
  • időbelieg is érdemes megnézni mit csinálunk, legyenek rövid-, közép-és hosszú távú befektetésein, így a jövedelmünket is folyamatsossá tudjuk tenni
A diverzifikált (szétosztott) befektetés lényege tehát, hogy a megfelelő programok kiválasztásával stabilabb, folyamatosabb bevételre tehetünk szert. 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

* indicates required
Close