"Aki tőzsdével akar foglalkozni, jobban teszi ha a kereskedésre üzletként tekint, és nem a szerencsejáték lehetőségét keresi."

Jesse Lauriston Livermore

                               eTORO

 

 

Rövid áttekintés:

 • forex-, nemesfém-, árucikk kereskedés

 • 50$ befizetésével indítható, futamidő nincs

 • amennyiben 100$-t fizetsz be induláskor, azonnal kapsz 50$ jóváírást

 • nem neked kell kereskedned, a legjobbakat egyszerűen lemásolhatod

 • a befektetett pénzeded bármikor kiveheted

 • 85%-ban nyereséget érnek el a tagok

 • nem szükséges továbbajánlani, de ha megteszed akkor minden közvetlen referáltad után kapsz 100$-t a számládra (ezt nem lehet kivenni, csak kereskedni vele)

E-processzorok:

 • VISA/MasterCard kártyák

 • Skrill - Moneybookers

 • Neteller

 • PayPal

Az eTORO-ról általában:

2007-ben alapították a céget, az interneten 2010 óta van jelen. A tulajdonos az EToro Group Ltd. vállalat, amelynek négy országban - USA, Ciprus, Ausztrália, British Virgin szigetek - vannak kihelyezett irodái. Ez az első olyan közösségi weboldal ahol devizával, nemesfémekkel, részvényekkel, árucikkekkel lehet kereskedni. A különlegessége abban rejlik, hogy nem neked kell kereskedni és gondolkodni hogy mikor, mibe fektesd bele a pénzed, hanem megnézheted, hogy kik a legjobb kereskedők, ők mennyi profitot termeltek már és egyszerűen - egy gombnyomással - lemásolhatod azt amit ők csinálnak.  Eközben az idővonaladon közzétehetsz kommenteket, tudsz másokkal csevegni a befektetésekről, tanácsokat kérhetsz és mindezt már magyar nyelven is. Nagyon jól kitalálták a programot, semmi köze nincs semmilyen hyip rendszerhez. Nagyon jól átlátható a weboldal, könnyen tudsz kapcsolatot teremteni másokkal. Természetesen, mivel itt nagy pénzek is forognak, a megfelelő védelemmel van ellátva az oldal. 

 

Hogyan is működik?

Rendkívül egyszerű és logikus a működése. Minden tagnak a profilját láthatod, azt is hogy milyen sikererrel kereskedik. Különböző statisztikák vannak, időszakokra lebontva. Ezek alapján könnyű kiválasztani, hogy érdemes-e követni az illetőt. Szintén segítség lehet a kiválasztásban, hogy már hány követője van az illetőnek. A legsikeresebbek akár több száz követővel is rendelkeznek, ez pedig azt sugallja, hogy szép nyereségre tett már szert. Van néhány kiemelkedően jó kereskedő, akivel szinte biztosan sikeres leszel. Hogyan tudod ezt megcsinálni? 

 1. Regisztrálj

 2. Fizess be minimum 50$-t (100$ befizetése esetén azonnal kapsz még 50$ bonuszt!)

 3. Másolj le néhány profi kereskedőt (ebben segítek, hogy kiket érdemes)

 4. Minden péntek este látni fogod, hogyan zártad a hetet 

A regisztrálás után fogod látni, hogy egy DEMO-számlával (nem valódi) és egy valódi számlával is fogsz rendelkezni. A valós számládat a WEBTRADER menüpontban érheted el. A DEMO számládon lesz 2000$ virtuális pénz. Ezzel bármit kipróbálhatsz. Kipróbálhatod hogyan válassz kereskedőt, akit másolni tudsz, hogyan tudod megnézni a statisztikáit, hogyan másolhatod őket és hogyan tudod az ő kötéseiket is követni. Arra viszont figyelj oda, hogy a DEMO-számla nem másolja a magas kockázatú lekötéseket, így előbb-utóbb negatívba fog fordulni a virtuális egyenleged. Éppen ezért nem vedd alapul a DEMO-számlát, mert nem ad valós képet. Én is így jártam az elején, az első két hónapban csak a DEMO-számlát használtam és negatív volt az egyenlegem, míg azoké akiket másoltam továbbra is pozitívak voltak. Ekkor írtam egy levelet a supportnak, és ők tájékoztattak hogy a DEMO-számla nem másol minden befektetést, ezét nem a valós képet mutatja. 

A REAL (valós számla) kereskedésnél minimum 50$-ra van szükség ahhoz, hogy valamelyik, általad kiválasztott kereskedőt másolni tudjál. A minimális befizetés itt 100$, de azonnal kapsz még 50$-t, így már 150$ lesz a számládon, amivel már akár 3 profi kereskedőt is kezdhetsz másolni. Itt is igaz a szétosztott befektetés elve - a diverzifikáció - nem érdemes egyetlen kereskedőt másolni, hanem inkább többet, mert ha az egyik esetleg veszteséges lesz, akkor még ott van a másik kettő, akik hasznot hozhatnak. A másolásért nem kell külön fizetni. 

 

Hogyan másolj? 

 • Nézd meg a Ranglista menüpontot, azonnal látni fogod, hogy sokkal több az amatőr, mint a profi kereskedő. Válaszd ki azokat, akikeket legalább már 5000-en másolnak már. Itt már nagy eséllyel nyereséges lehetsz

 • Nézd meg a kiválasztott kereskedő statisztikáját, a legjobbak akiknek a grafikonja, lassan emelkedik felfelé, hónapokon keresztül

 • Ne válassz olyanokat, akik nagyon magas kockázati szintet használnak és vagy túl sok kötést indítanak egy napon

 • Másolás indításakor ne jelöld be a kis négyzetet, ami a korábban már megnyitott kereskedéseket is másolja. (A korábbi kötések még más értéken nyitódtak, ezért csökkentheti a nyereségedet.)

 • Ne pánikolj és ne kapkodj, ha a kiválasztott kereskedő esetleg minuszba kerül egy nap. A hét végére általában pluszba kerül Ő is és a Te befektetésed is. 

Hogyan töröld a másolást? 

Előfordulhat hogy nem vagy megelégedve a kiválasztott kereskedővel és teljesítményével, ezért törölni szeretnéd a másolását. Itt egy fontos dologra kell figyelni. Nem napi kereskedések vannak, hanem általában hétvégére futnak ki a trédek. Előfordulhat hogy rövid időre negatívba megy át az egyenleged. Nem szabad ilyenkor pánikolni és azonnal kapkodni, meg kell várni amíg a tréder lezárja a kereskedést. Ez nagyon fontos! Ha nem így teszel, akkor komolyabb veszteséget is okozhatsz magadnak. 

A másolt kereskedőd teljesítménye a profilodban is megjelenik, ha mínuszba kerül hagyd hogy befejezze a kereskedést és csak utána döntsd el, hogy befejezed-e a követését vagy sem. Ha kéred, akkor segítek olyan trédereket választani, akik már évek óta kereskednek, nem magas kockázatú lekötéseket indítanak és pozitívan zárják az üzleteiket. 

 

Csak annyi pénzt kockáztass, aminek az esetleges elvesztése sem okoz gondot. Az hogy a múltban milyen jól teljesített valaki, nem biztosíték arra, hogy ezt a jövőben is tartani tudja. Egy kereskedőt az eTORO-ban, maximum a tőkéd 20%-ával tudsz másolni. Nem nyithatsz azonos névre több számlát, ha azonos netbank azonosítókat találnak ahol az egyéb adatok is megegyeznek, felfüggesztik a fiókokat. 

 

Hogyan lehet pénzt kivenni? 

 • a minimális befizetés 100$, a minimális kivehető összeg 20$

 • a pénzkivétel költségei: 200$-ig 5$. 200$ felett 10$.  500$ felett 25$. 

 • a pénzkivétel előtt vertifikálni kell a számládat, ehhez egy színes képet kérnek az útleveledről, ahol látszik az aláírásod is, és egy névre szóló, 3 hónapnál nem régebbi közüzemi számlakivonatot, vagy bankkivonatot. 

 • a kifizetés időtartama 3-7 munkanap, a korábban felsorolt e-processzorok bármelyikére. 

Regisztrálj a weboldalra ITT

 

 

 

 

 

 

A cikk nem minősül reklámnak, vagy ajánlattételnek saját tapasztalataimat és "kutatásaim" eredményeit osztom meg az olvasókkal! A cashmaker.hu nem végez semmilyen pénzügyi tevékenységet, csupán egy-egy lehetőséget mutat be. 

Csak annyi pénzt kockáztass, ami a megélhetésedet nem veszélyezteti, és aminek esetleges elvesztését nem sajnálnád. A devizapiaci és tőzsdei kereskedés mindig nagy kockázattal jár, ezért minden esetben kérd ki egy hivatalos befektetési tanácsadó véleményét mielőtt ilyesmibe belekezdesz!

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

* indicates required
Close