Kereskedés bináris opciókon

 
A bináris opciók egyértelmű igen/nem ajánlatra épülnek és fix, előre meghatározható megtérülést biztosítanak. Továbbá, ideális lehetőséget nyújtanak a pénzügyi kereskedés világába való belépésre, mivel könnyen érthető és egyszerű a kereskedés is velük. Előzetes kereskedési tapasztalatot nem igényel!
 
 

Profitot jelentő pozíciók

Egy profitot jelentő opció, mely „in-the-money”-val zár, a befektetett összeg fix megtérülését biztosítja. Például, egy 500$-os befektetés az EUR/USD High opciójába, melyet 1.4407-on vásárolnak meg, 925$ megtérülést fog jelenteni, ha lejáratkor az ár magasabb, mint 1.4407. A megtérülés nagysága nem függ attól, mennyivel lépte át lejáratkor a vételi árat (pl. 1.4408 és 1.4459 esetében is a profit nagysága ugyanaz).

Amennyiben az ár lejáratkor alacsonyabb, mint a vételi ár, akkor az opció ebben a példában „out-of-the-money”-ban zárul és a befektetett összeg elvész.

 

Bináris Opciók

azok az eszközök, melyeket a piaci kereskedés olyan speciális típusaiban alkalmaznak, amelyek fix kifizetést kínálnak az egyszerű igen/nem pozíciók meghatározására. Például, egy tipikus bináris opció megkérdezheti, vajon a mögöttes eszköz, mint pl. az arany ára csökkenni vagy emelkedni fog-e és 81%-s megtérülést kínál egy helyes válaszért. (ismerik ezt mindent-vagy-semmit, illetve digitális és exotikus opcióként is)

Hogyan kereskedhetünk a Bináris Opcióknál?

A kettős módszer egy összetett pénzügyi eszköz ahogy lehetővé teszi a kereskedőknek a rugalmas megközelítést anélkül, hogy számolniuk kéne a bonyolult hagyományos kereskedelmi lehetőségekkel. A kettős l módszert arra lehet használni, hogy bebiztosítsa portfolióját vagy rövid határidejű spekulációra. Ezek a lehetőségek megadják önnek azt a lehetőséget, hogy élvezhesse a magas fizetséget rövid időn belül és ezért, a kettős módszer egyre népszerűbb az egész világon. A kettős módszer szerződéseiben elérhető sokminden belértve árucikkek, alapanyagok, indexek és pénznemek. Amikor a kettős módszerrel kereskedik, ki kell választani egy rakás vagy vételi opciót. A rakás opció azt jelenti hogy az ár csökkenni fog a vételi opció pedig azt jelenti, hogy az ár nőni fog. Ha jól jósolt, pénzt fog kapni így profitot. Nem fog pénzt kapni ha rosszul jósolt. Néha az ár ugyanarra az értékre kerül vissza amikor lejárt az idő ahonnan indult ekkor vissza adjuk a befektetett összeget.

 

Hagyományos módszerek a Kettős módszerrel szemben

A kettős módszer hasonló a hagyományos módszerhez mivel a fizetség az értéken alapul. Habár, a hagyományos módszert használó kereskedőknek helyesen kell megjósolni az érték irányát az irány magnitúdója helyett mint a Bináris Opcióknál. Az elsődleges külömbség a kettős módszer és a hagyományos módszer között a nyereség és a veszteség. A Bináris Opciók egy fixált nyereséget és veszteséget biztosít. A hagyományos kereskedelmi módszerrel a nyereség lehet végtelen ami sokkal veszélyesebbé teszi őket.

A kereskedelmi kettős módszer előnyei

A kettős módszer néhány előnye beleértve:
• Egyszerűség – csak el kell döntenie, hogy ez érték merre fog elmozdulni
• A Kettős módszer becsületes és könnyű megérteni
• Limitált a kockázat és megadott fizetsg van
• A kettős módszer egy egyszerű utat ajánl, hogy biztosítsa portfolióját
• Akkor is kaphat profitot ha az érték csak egy hangyányit tér el az eredeti értéktől
• A kettős módszer lehet egy nagyon eredményes eszköz hogy biztosítson akármilyen pozíciót
• A kettős módszer elérhető 24 órában a hét minden napján ami így lehetővé teszi, hogy a befektetők kereskedhessenek bármilyen időzónából A kettős módszer elérhető sok globális mögöttes vagyonon sok különböző valutában.

 

Instrumentumok típusai

 • High/Low
 • A High/Low instrumentum az, amit az aktuális piaci árral írnak körül és a felhasználó számára lehetővé teszi annak eldöntését, vajon az opció lejáratkor magasabban vagy alacsonyabban lesz-e a jelenlegi piaci árhoz viszonyítva.
 • One Touch
 • A One Touch instrumentum az, amelyet az irányárral írnak körül és amelynek végkimenete attól függ, vajon a piaci ár legalább egyszer eléri-e / érinti-e vagy sem az opció lejárata előtt az irányárat.
 • Boundary (Határkereskedés)
 • A Boundary instrumentum az, amelyet két irányár határoz meg (egy alacsonyabb és egy magasabb kötés), melyek egy határsávot formálnak. Ennek az opciónak a végkimenete attól függ, lejáratkor a piaci ár hogyan helyezkedik el a határhoz képest. Határon belül vagy kívül (in-boundary, out-of-boundary)
 
Megtérülések, visszafizetések
 

A következő paraméterek mindhárom instrumentumnál közösek:

 •    Minden opció fix megtérülést kínál az ügyfél számára, a befektetett összeg százalékára épülve.
 •    Az “in-the-money”-ban lejárt opciók tipikusan a befektetett összeg 70-85%-os megtérülését kínálják, pl. egy 100 $-os befektetés esetében a visszafizetett összeg 170-185$ lesz.
 •    Azok az opciók, amelyek “out-of-the-money”-ban zárnak, a befektetett összeg 0-15%-át fizeti vissza, tehát pl. egy 100 $-os befektetés esetében a visszafizetett összeg 0-15$ lesz.
 •    Abban az esetben, ha az irányár megegyezik a lejárati árral (at-the-money), az ügyfél visszakapja a befektetett összeg egészét.

 

In the Money Lejárat

 

Ez a kifejezés azt jelenti, hogy az opció jelenleg hasznot hoz. Azok az opciók, melyek “in-the-money” járnak le, az ügyfél számára profitot hoznak. A  www.optionFair.com-on  való kereskedés in-the-money lejáratot a következő feltételekkel fog eredményezni:

 

High/Low Instrumentum

 •    High (magas) az opció akkor, ha a lejárati szint az irányár felett van.
 •    Low (alacsony) az opció akkor, ha a lejárati ár az irányár alatt van.

One Touch Instrumentum

 •    A Touch (érintés) instrumentum az, ahol a piaci ár eléri az irányárat a lejárati idő előtt. Ilyen esetben az opció automatikusan és azonnal “in-the-money”-val záródik le.
 •    A No-Touch (nincs érintés) opció esetében a piaci ár NEM éri el az irányárat a lejárati idő előtt.

Boundary Instrumentum (határkereskedés)

 •    Egy sávon belüli opció az, ahol a lejárati szint a határon belül helyezkedik el (azaz az alacsonyabb irányár felett és a magasabb irányár alatt).
 •    Egy sávon kívüli opció az, ahol a lejárati szint a határon kívül helyezkedik el (azaz az alacsonyabb irányár alatt és a magasabb irányár felett).
 
Out of the Money lejárat

 

Ez a fogalom azt az opciót jelöli, amely jelenleg nem hoz hasznot. Azok az opciók, melyek “out of the money”-val járnak le, az ügyfél számára veszteséget jelentenek. A www.optionFair.com-on való kereskedés az alábbi feltételek mellett fog “out of the money”-val lejárni:

High/Low Instrumentum

 •    High (magas) az opció, ahol a lejárati szint az irányár alatt van.
 •    Low (alacsony) az az opció, ahol a lejárati szint az irányár felett van.

One Touch Instrumentum

 •    A Touch (érintés) instrumentum az, ahol a piaci ár NEM éri el az irányárat a lejárati idő előtt.
 •    A No-Touch (nincs érintés) opció esetében a piaci ár eléri az irányárat a lejárati idő előtt.

Boundary Instrumentum (határkereskedés)

 •    Egy sávon belüli opció az, ahol a lejárati szint a határon kívül helyezkedik el (azaz az alacsonyabb irányár alatt és a magasabb irányár felett).
 •    Egy sávon kívüli opció az, ahol a lejárati szint a határon belül helyezkedik el (azaz az alacsonyabb irányár felett és a magasabb irányár alatt).

 

At the Money lejárat

a döntés pillanatában cél ár egyenlő a lejárati árral. Ez egyike a 3 kifejezésnek, melyek az opciók aktuális állapotát írják le, azt figyelembe véve, milyen lehetőség van a profitszerzésre. Az at-the-money olyan szituációkra utal, amikor az opció cél ára megegyezik az eszköz árával. Ha az opció ebben az állapotban jár le, a befektetett összeg megtérül.

 

Ez az a kifejezés, amely azt az opciót jelenti, amely jelenleg az irányárral azonos árban folyik. Azok az opciók, melyek at-the-money-ban járnak le, az irányárban járnak le. At-the-money lejárat esetében az optionFair a befektetett összeget visszafizeti az ügyfél számlájára. A www.optionFair.com-on való kereskedés az alábbi feltételek mellett fog “at the money”-val lejárni:

 

High/Low Instrumentum

 •    High (magas) az opció, ahol a lejárati szint az irányárnál van.
 •    Low (alacsony) az az opció, ahol a lejárati szint az irányárnál van.

Boundary Instrumentum (határkereskedés)

 •    Egy sávon belüli opció az, ahol a lejárati szint az egyik határnál helyezkedik el (akár az alacsonyabb, akár magasabb irányárnál).
 •    Egy sávon kívüli opció az, ahol a lejárati az egyik határnál helyezkedik el (akár az alacsonyabb, akár magasabb irányárnál).
 
Határkereskedés instrumentum
 
(boundary instrument) – egy olyan eszköz, amelyet bináris opción való kereskedésben alkalmaznak. A kereskedőnek azzal kapcsolatban kell megpróbálni megfogalmazni elvárásait, vajon a mögöttes eszköz egy meghatározott sávon belül, vagy kívül fog-e esni.
 
Korai zárás
 
Egy, az optionFair® által kínált lehetőség, mely lehetővé teszi a kereskedők számára a korábban meghatározott lejárati idő előtti kilépést. Ez a megtérülési érték csökkenésével jár.
 
Lejárati/szint idő
 
Egy specifikusan előre meghatározott óra, dátum, amely egy eszköz irányának előre megadására adatott.
 
Magas/alacsony instrumentum
 
Egy bináris opcióban alkalmazott ügyleti instrumentum, melyben a kereskedőnek azt kell előre megállapítania, vajon a mögöttes eszköz értéke az opció lejártakor a kötési érték felett vagy alatt lesz-e.
 
In-the-money (jó találat)
 
Ez egyike a 3 kifejezésnek, melyek az opciók aktuális állapotát írják le, azt figyelembe véve, milyen lehetőség van a profitszerzésre. Az in-the-money egy olyan szituációra utal, melyben a mögöttes eszköz értéke nyereséget hoz. Például, amikor a magas/alacsony instrumentumon a „magas”-t választjuk, az opció akkor lesz jó megállapításnak tekinthető, ha a mögöttes eszköz értéke a kötési ár felett lesz.
 
Piaci ár
 
A mögöttes eszköz aktuális értéke.
 
One tuch instrumentum (érintő instrumentum)
 
Egy bináris opción való kereskedés instrumentuma, melynek során a kereskedőnek azt kell előre megmondania, hogy az adott eszköz el fogja-e érni a kötési értéket, azaz legalább egyszer „megérinti” az árfolyamot a lejárat előtt, vagy sem.
 
Out of the money (rossz találat)
 
Ez egyike a 3 kifejezésnek, melyek az opciók aktuális állapotát írják le, azt figyelembe véve, milyen lehetőség van a profitszerzésre. Az „out-of-the-money” arra a szituációra utal, melyben a mögöttes eszköz értéke olyan, amely nem fog profitot termelni. Például, amikor a high/low instrumentumon a „high”-t választjuk ki, az opció akkor bizonyul rossz döntésnek, ha a mögöttes eszköz értéke a kötési ár alatt van.
 
Megtérülés
 
Az az összeg, amit a befektető visszakap az opció lejártakor. Például, 1000 euró egy olyan opcióba befektetése esetén, amely 81%-os megtérülést kínál, a kereskedő 1810 eurót fog kapni (810 euró nyereség), ha az opció jó döntésnek bizonyul.
 
Cél ár/Target price
 
egy olyan kifejezés, ami azt az értéket képviseli, amelyet a mögöttes eszköznek el kell érnie ahhoz, hogy végül az opció jó fogadásként záruljon le. Például, amikor a „one touch” instrumentumot alkalmazzuk, és az „érint”-et választjuk ki, az opció akkor fog jó döntésként lezárulni, ha a mögöttes eszköz érinti a megcélzott árat.
 
Mögöttes eszköz
 
Egy eszköz, melyet az  OptionFair ® a bináris opción alkalmaz. Például egy olyan bináris opcióban, amely az olaj árára spekulál, az olaj a mögöttes eszköz. Az OptionFair® olyan mögöttes eszközökön kínál kereskedési lehetőséget, mint például a deviza, áruk (nyersanyagok), indexek és részvények.
 
 
 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

* indicates required
Close