BNK Network - Júniusi eredmények

Az MNG június hónapban elért eredményei alapján az alábbi cégérték-növekményt érte el, és az alábbi osztalékelőleget fizeti ki:
  • Osztalékelőleg: 1.000 részvényopcióra 2,1 USD
  • Cégérték-növekmény: 5,04%
A saját osztalékelőlegedet az alábbi képlettel számíthatod ki: Minősült részvényopciók száma / 1.000 x 2,1 USD.
Fontos, hogy az osztalékelőleget az MNG azon minősült részvényopciók után fizeti, amelyek a vásárlás dátumától függetlenül a teljes június hónapban végig a lojalitási számlán voltak. Azaz akár tavaly decemberben, akár idén májusban vásároltad a részvényopcióidat, csak az számít, hogy júniusban mennyi volt a lojalitási számládon. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a lojalitási számládon teljes június hónapban végig ott lévő részvényopcióid után a fenti arányban kapsz osztalékelőleget, azaz például 20.000 RO után 20-szor annyi, 42 USD jár számodra. Természetesen az ezerrel való osztás után a maradék részvényopciókra is részarányosan jár osztalékelőleg, azaz például 20.432 részvényopció után a fenti képlet szerint 42,9 USD került kifizetésre.
Fontos változás léptt életbe júniusban a korábbiakhoz képest, hogy ezentúl az MNG az osztalékelőleg mértékét nem százalékban, hanem a tagság által birtokolt részvényopciók darabszámára, azaz pl. 1.000 részvényopcióra vetítve adja meg. Ennek az az oka, hogy a százalékos adat félreérthető volt, hiszen mivel az értéknövekedés miatt a vásárlás dátumától függően a tagság eltérő áron vásárolt részvényeket, nem volt mindenki számára egységes a viszonyítási alap, és ezért látszólag eltérő százalékok jöttek ki. A részvényopciók darabszámára vetítve viszont mindenki számára egyértelmű lesz az osztalékelőleg mértéke. 
Ez egy jó üzlet, ne hagyd ki Te sem, csatlakozz még ma!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

* indicates required
Close