BNK Network - Osztalékelőleg és kifizetések

Most érkezett a hírlevél a BNK Network-tól az elért eredményekről és a kifizetésekről:

 

Az MNG szeptember hónapban elért eredményei alapján az alábbi cégérték-növekményt érte el, és az alábbi osztalékelőleget fizeti ki:

  • Osztalékelőleg: 1.000 részvényopcióra 1,85 USD

  • Cégérték-növekmény: 1,5%

A saját osztalékelőlegedet az alábbi képlettel számíthatod ki: Minősült részvényopciók száma / 1.000 x 1,85 USD.

Fontos, hogy az osztalékelőleget az MNG azon minősült részvényopciók után fizeti, amelyek a vásárlás dátumától függetlenül a teljes szeptember hónapban végig a lojalitási számlán voltak. Azaz akár tavaly decemberben, akár idén májusban vásároltad a részvényopcióidat, csak az számít, hogy szeptemberben mennyi volt a lojalitási számládon. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a lojalitási számládon teljes szeptember hónapban végig ott lévő részvényopcióid után a fenti arányban kapsz osztalékelőleget, azaz például 20.000 RO után 20-szor annyi, 37 USD jár számodra. Természetesen az ezerrel való osztás után a maradék részvényopciókra is részarányosan jár osztalékelőleg, azaz például 20.432 részvényopció után a fenti képlet szerint 36,8 USD kerül kifizetésre.

Fontos változás lépett életbe júniusban a korábbiakhoz képest: ezentúl az MNG az osztalékelőleg mértékét nem százalékban, hanem a tagság által birtokolt részvényopciók darabszámára, azaz pl. 1.000 részvényopcióra vetítve adja meg. Ennek az az oka, hogy a százalékos adat félreérthető volt, hiszen mivel az értéknövekedés miatt a vásárlás dátumától függően a tagság eltérő áron vásárolt részvényeket, nem volt mindenki számára egységes a viszonyítási alap, és ezért látszólag eltérő százalékok jöttek ki. A részvényopciók darabszámára vetítve viszont mindenki számára egyértelmű lesz az osztalékelőleg mértéke.

PÉNZ KIKÉRÉSE AZ MNG KERESKEDELMI SZÁMLÁRÓL

Egységesebb lett a pénzkifizetés az MNG Kereskedelmi Platformon. Az osztalékelőlegek kifizetése a szokásos módon történik, azonban néhány újdonság is életbe lépett. Jó hír például, hogy az osztalékelőlegedet át tudod utalni a kereskedelmi számládra. Ennek előnye többek között az, hogy az osztalékelőlegedet is be tudod vezetni a kerekedésedbe, illetve át tudod lépni az 50 USD kifizetési határt. Lássuk a részleteket:

  • Az osztalékelőlegek kifizetési módja bankszámla és Payza mellett PayPal kifizetéssel is bővült. Ehhez a szokásos kifizetési oldalon (Osztalék menüpont) kattintsátok be a PayPal opciót, és értelemszerűen töltsétek ki az űrlapot.

  • Az MNG Kereskedelmi Platformon eladott részvényopcióid után kapott összegeket a Kereskedelmi számla kezelése menüpontban tudo d kikérni. Itt az osztalékelőleg kikérésével megegyező, már megszokott módon kérheted ki a pénzt bankszámlára, valamint Payza, illetve PayPal számlára is.

  • Az 50 USD minimális kifizetési határ továbbra is él, azonban a kétféle kifizetési módot össze is vonhatod egy összegbe, ha az osztalékelőleg-számládon képződött pénzt átvezeted a kereskedelmi számládra az Utalások menüpontban. Például ha az osztalékszámládon van 15 USD, a kereskedelmi számládon pedig 45 USD, akkor elvileg nem indíthatnál kifizetési kérelmet. Ha azonban átvezeted a 15 USD-t a kereskedelmi számládra, akkor már egy összegben kikérheted a 60 USD-t.

 

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

* indicates required
Close