Telexfree - Magas kockázatú befektetés

Az mlm üzletekkel foglalkozó üzleti oldalakon egyre több cikk jelenik meg a Telexfree-vel kapcsolatban. A legutóbbi szerint, magas kockázatú befektetésről van szó. A Braziliában működő irodájukat bezárták, mivel nyomozás indult az üzlettel kapcsolatban és ponzinak (piramisjátéknak) minősítették. Tény, hogy Braziliában 2013 Júniusban befagyasztották az üzletet, nem lehet hirdetni, új embereket nem lehet behozni, nem lehet jutalékokat és bonuszokat kifizetni. Nagyon sok kérelem, fellebezés érkezett az országból hogy indítsák újra az üzletet, de a hatóság nemet mondtak a kérelmekre. A Telexfree továbbra is nyomozás alatt van és nemcsak a barazilok követik figyelemmel a fejleményeket, hanem az USA is várja a nyomozás eredményét. 

A vizsgálat során 5 top Telexfree értékesítőt vizsgálnak, akik tulajdonképpen az egész országban hirdették az üzletet. Az USA-ban - amennyiben elítélnék őket piramisjáték miatt 5-10+ évet is kaphatnának - persze ez a büntetés csak az USA-ban ilyen kemény, a többi országban kisebb a rizikó, de nem nulla. Egyszóval a Telexfree nem MLM, hanem magas kockázatú befektetés. 

A cikk szerint, az emberek többsége azon van hogy pénzt csináljon, legyen az legális, vagy illegális pénzkereseti lehetőség. Úgy vannak vele, hogy mindegy hogy ponzi egy lehetőség vagy sem, ameddig fizet addig csinálják az üzletet. 

Részemről úgy gondolom, hogy ennél vannak jobb befektetési lehetőségek is sokkal kisebb kockázattal és már bejáratott módon fizetett üzletek is. Itt az oldalon is találsz néhányat. 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

* indicates required
Close